3 thoughts on “Utánkeresések során tapasztaltak

  1. Szia István!

    Mi minden sebzett vadat megpróbálunk a szenvedésétől megváltani, és terítékre hozni. Tehát valamennyi kutyánkkal keresünk őzet is. Bármelyik kutya szívesen űzi az őzet, ha épp az motiváltabbá teszi. A te dolgod az, hogy megtanítsd neki, mikor mi a feladat. Amikor őzet kell keresni, akkor őzet kell és nem mást, amikor disznót, akkor disznót, amikor szarvast akkor szarvast, stb.
    A lényeg, hogy mindig csak az adott sebzett vadat követheti, az motiválja. Ha lesz egy hajszáz őz keresése, akkor természetesen keresi az alkalmat, hogy ismét hajszázhassa az őzet. Ilyen keresés után célszerű mesterséges csapán – pl. szarvas lábbal – gyakorolni vele, szigorúan a csapa követésére ösztönözve. Legjobb, ha őzes területen teszed, megkövetelve szigorúan a csapára való koncentrálást. Mi ezt tesszük és nincs gond, ha őzet kerestünk, utána gond nélkül keresünk más vadat.
    Persze minden kutya más, és a tapasztalatlan kutyákkal lehetőleg mi sem keresünk őzet.

    Üdv, Dani

  2. Sziasztok! Az őz utánkeresésről mi a véleményetek? Sokan mondják, hogy nem szabad hannoverivel őzet keresni. Az enyém egy éves. Megpróbálhatom, vagy még várjak vele? Üdv, István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .