19. Mentőkutyás Világbajnokság – Nijmegen, Hollandia

Szerdán kezdődött a 19. Mentőkutyás Világbajnokság a Hollandiában, Nijmegenben. A verseny azért is bír számunkra nagy jelentőséggel, mert Kovács Endre társunk Demi kutyájával tagja a magyar csapatank.

„Húsz országból mintegy 130 mentőkutya verseng a XIX. Mentőkutya Világbajnokságon, amely kilenc magyar páros részvételével szerdán kezdődött a hollandiai Nijmegenben.

A vasárnapig tartó megmérettetésen nyomkövetés, területkutatás és romkutatás versenyszámokban bizonyítják felkészültségüket a kutyák és gazdáik, illetve valamennyi kutyának teljesítenie kell engedelmességi és ügyességi gyakorlatokat is.

A magyar csapat a megnyitón – fotó: http://www.erdojarok.hu

Két magyar csapat, a Kutyákkal az Életért Alapítvány (KÉA) és a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat (PMKMSZ) az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) Huszár, illetve Hunor mentőszervezetének a keretében, az OKF támogatásával vesz részt a világbajnokságon. Ugyanakkor indít párosokat az SOS Mentőkutyás Egyesület is.

A KÉA csapat színeiben Rózsa Linda és Piszke nevű golden retrievere, illetve Dánffy Brigitta és Kira elnevezésű labrador retrievere területkutatásban, Kovács Endre és Demi névre hallgató németjuhásza pedig nyomkövetésben indul.

Ugyancsak a KÉA színeiben, ám a Pannon Kutyás Kutató-Mentő Csoport tagjaként a romkutatásban próbál az ellenfelek fölé kerekedni Leczki Sarolta és Karvanszky Tünde. Mindketten belgajuhászal (malinois), Drogbával, illetve Destinée-vel szállnak versenybe.

A PMKMSZ-t a Salamon Klára és a Tara nevű hollandjuhász képviseli, illetve (tizedik párosként) tartalék még Vida Zsuzsanna (KÉA) Maya nevű keverék kutyájával.

Az SOS zászlaja alatt három malinois indul. Romkutatásban a Tovai Ildikó által felvezetett Django, illetve a Pinkóczi Diána koordinálta Mango, területkutatásban pedig Veres Katalin és Ewok szerezhet elismerést a magyar mentőkutyázásnak.” – forrás: http://www.erdojarok.hu szerző: Saliga

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .