2015 évi eredményeink

Minden év végén számot vetünk, megnézzük hogy milyen eredményeket sikerült elérnünk abban az évben. Így volt ez a 2015 végén is. Volt mire visszaemlékezni, s az eredményül kapott számok egy kicsit bennünket is megleptek.

Az elmúlt évben nagyon sok hívásnak tettünk eleget, és nagyon sok sebzett, elveszett vadat sikerült végül terítékre hoznunk. A néhány fővel kibővült egyesületünk valamennyi tagja hozzátette azt, amit a saját lehetőségei megadtak és persze 2015-ben is több tucat utánkeresési lehetőséget osztottunk meg egymás között. Az egyéni vadászatokon megesett sebzések mellett számtalan terelésen, hajtáson eltűnt vad nyomát derítettük fel. Szerencsére egyre nagyobb erre is az igény.  A több mint 500 megtalált nagyvad már igen jelentős szám, sok munka van benne, ám az elmúlt év nem csak ettől maradt emlékezetes. Sajnos igen sok baleset érte négylábú segítő társainkat, és a nyári kánikula is nagyon megviselte őket. Az egyik hannoveri vérebünk egy őzbak keresés során ennek lett az áldozata, hőgutát kapott a derék eb. Ugyanakkor munkába állt néhány fiatal kutyánk és őket követik majd idén a legifjabbak. Emellett a múlt évben is megrendeztük a bárnai nyílt napunkat, ott voltunk a környék megyei vadásznapjain, erdei iskolákban, vadásztanfolyamokon és más egyéb helyeken, ahová felkérést kaptunk egy-egy bemutatóra vagy előadásra vonatkozóan. Nem múlt el a tavalyi év sem anélkül, hogy valami különleges feladatunk ne akadt volna. Például az egyik specialista hannoveri vérebünk és vezetője sikerrel eredt megszökött mangalicák nyomába, de volt olyan tag is, aki elkallódott kecskét keresett meg vérebével.

Az eredményeink

Külön szeretnénk megemlíteni korábbi támogatóinkat, akiknek az egy év alatt már megkopott, de még mindig biztonságot és kényelmet nyújtó védőruháinkat köszönhetjük, illetve ők tették lehetővé azt is, hogy az általunk szervezett bárnai Utánkereső Nyílt Nap ismét színvonalas lehetett.

Támogatóink:
– OMVK Nógrád megyei Területi Szervezete
– OMVK Heves megyei Területi Szervezete
– OMVK BAZ megyei Területi Szervezete
– Északerdő Zrt
– Parkfenntartó Zrt
– Terrasana Kft
– Cirkont Hulladékgazdálkodási Zrt
– Bárna-Vad Kft
– ORYX Vadászbolt és Fegyverjavító
– Weigl Vadászbolt
– Gemenc Vadászbolt
– Voiler Vadászbolt
– Magyar Vadászlap
– Orion Pharma
– Szloboda István szíjgyártó-nyerges

Köszönjük nekik!

Utánkeresők Baráti Köre

Rövid összefoglaló videónk

A kibővített képgaléria:

One thought on “2015 évi eredményeink

  1. Visszajelzés: Utánkeresők 2015. évi eredményei - vadaszat.net

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .