A vadászkutya – Az utánkereső fegyver és lőszer – hamarosan megjelenik

„Az előző lapszámban ígértük, hogy alaposan körbejárjuk az utánkereső fegyvere kérdést is. Csapjuk hát bele. Az utánkereső fegyverével szemben számos olyan speciális elvárást fogalmazhatunk meg, melyek erősen megkülönböztetik az e célra ideális fegyvereket a hagyományos vadászpuskáktól. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy egy hagyományos vadászfegyverrel nem lehet sikeresen sebzett vadat utánkeresni. Egyszer-egyszer megteszi szinte bármilyen fegyver. Ám, ha van lehetőségünk arra, hogy e célra külön fegyvert tartsunk, érdemes átgondolni a szükségleteket.

Az utánkeresés erősen igénybe veszi majd a puskát, de nem azért mert a sok lövéstől rojtosra lőjük a csövét. Sokkal inkább a mostoha körülmények miatt. A vezetékmunka közben folyamatosan ütődik, vízzel, sárral, esővel, hóval találkozik. Ennek megfelelően teljesen felesleges díszes fegyvert választanunk erre a célra. Sokkal jobban megfelelnek a közép árkategóriás alapmodellek, ezeket nem fogjuk sajnálni, ha a barnítást kő koptatja, vagy az ágyazást tüske karcolja, mégis megbízhatóan fognak működni.”

Blaser R93 utánkereső fegyver – kiváló választás

Folytatás A vadászkutya magazin következő számában. Megjelenés várható ideje: 2013. július első hete

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .