Egy sikeres bevetés – amikor az utánkereső életet ment

„2012. november 07-én este 10 órakor érkezett a riasztás a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetőjétől, miszerint Cegléd külterületén eltűnt egy 86 éves idős bácsi. 15 perc múlva már úton volt a Kutyákkal az Életért Alapítvány két kutyavezetője két kutyával.”

„A helyszínre érkezve, a meglévő ismeretek birtokában azonnal megkezdtük a keresést a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat négy önkéntesével és három kutyájával.
Miután a riasztás 6 órán belül történt, így esélyes volt a nyomkövető kutya indítása. A kutya, bár nem vitt minket egészen a keresett személyig, de megmutatta az irányt, hogy merre mehetett az idős bácsi. Kb. 6-800 m-t követte a nyomát, majd egy dűlőútra került, amit a keresőcsoportok már összejártak, és innen nem tudott tovább irányt mutatni. Újabb próbálkozás után kb. 100 m-rel tovább jutott. Területkutató kutyákkal folytattuk a keresést. Kb. 1 órás munka után egyik kutyánk hangos ugatásba kezdett a fóliasátrak között. Néhány másodperc múlva már ott is voltunk az idős bácsika mellett. Lakóhelyétől. kb. 500 m-re élve került elő, erősen kihűlt állapotban, reszketve. A mentők riasztásával egy időben, azonnal megkezdtük a felmelegítését, és visszaszállítottuk az otthonához, ahonnan a mentők bevitték a kórházba. Ha nem találjuk meg, reggelig kihűlt volna a bácsi, nem sok esélye lett volna a túlélésre.”
Ezúton is gratulálunk Kovács Endre csapattársunknak és Demi kutyájának a sikeres bevetéshez! Természetesen a többi segítőt is dicséret illeti.

Forrás: Kutyákkal az Életért Alapítvány, TV2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .