Fórum

[mingleforum]

4 thoughts on “Fórum

 1. Tisztelt Utánkeresők!
  Kuti Szabolcs vagyok egy dunántúli FTK hivatásos vadásza. Tanácsért fordulok hozzátok. 3 hónapos hannoveri vérebemmel kezdtük elsajátítani az utánkeresés tudományát. A kutyus „Bátor a neve” nagyon érdeklődő tanulékony és az általam készített csapákat ügyesen kidolgozza. A problémám hogy a csapa végén Bátor egyből nekiáll falni a csapa készítésére használt testrészből (általában belsőséget, lábat vagy fejet használok csapakészítésre). Ha lőtt vadat találunk meg a lőseb környékét nyalja, rágja. Volt rá példa hogy egy béllövött őzsutát kerestünk. A kutyus szépen meg is találta a még élő de már továbbmenni nem tudó vadat. Az első az volt hogy az őzből kilógó belet kezdte enni és nem érdekelte hogy a vad még kapálózik. Persze nem hagytam neki. Az lenne a kérdésem hogy egy fiatal kutyánál ez normális-e és hogyan tudnám erről a viselkedésérő leszoktatni. Válaszotokat előre is köszönöm!
  Vadászüdvözlettel: Kuti Szabolcs

  • Szervusz Szabolcs!

   A válasz talán nem olyan bonyolult. Ne hagy neki, hogy rágja, egye a megtalált zsákmányt! A kutyák általában megtanulják a „Fujj, nem szabad!” (szerintem gyakran alkalmazott 🙂 vezényszót). Ezt ugyan úgy alkalmazhatod a vadnál is, ha rágja. Továbbá szerintem ne használj belsőséget, ha annyira „súlyos” a helyzet. Én soha nem hagyom, hogy rágni, pláne enni kezdje a kutya vadat. Idővel megtanulja, hogy nem szabad.
   Sok szép vadászélményt kívánok neked Bátor kutyáddal!

   Vadászüdvözlettel:
   Horváth Dániel

 2. Kedves Utánkeresők!
  Nagy Viktor vagyok, szeretném a segítségeteket kérni. 2005 óta vadászom a Pilisben Solymár, Pilisszentiván környékén. Egy éve foglalkoztat, érdekel az utánakeresés. Voltam Bárnán és még jobban megfogott a kutyával történő utánkeresés. Nosza belevágtam a közepébe és Szabó Ottó kollégától meglett a kis bajor „Zorka”. Szépen haladunk az útmutatásai alapján és sok írás, blog elolvasását követően. Már hat és fél hónapos a kutyus, szépen megy a 24 órás vércsapán amit lerakok szarvaslábbal és vérrel. A kérdésem az lenne, hogy valaki tud-e segíteni, hol tudnék venni könyveket „A hannoveri véreb” vagy a „A csülkös vad utánkeresése” címmel, megköszönném.
  Köszönettel Nagy Viktor.
  e-mail: viktor.nagy72@gmail.com
  tel:06-30-397-87-80

  • Szervusz Viktor!

   Örömmel hallom, hogy Zorka jól halad az csapázás tudományának elsajátításával. Megpróbálok segíteni a könyvekkel kapcsolatosan.

   Vadászüdvözettel:
   Horváth Dániel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .