Megalakult a Magyar Tacskókopó Klub

Egy újabb vadászkutya klub alakult meg 2014. március 8-án Aliréten, a Sefag Zrt patinás vadászházában. Ezzel hazánkban egy kevésbé ismert, mindenes vadászkutyafajta, az Alpesi Tacskókopó került hozzáértő vadászemberek gondozásába. Célul tűzték ki a fajta magyarországi megismertetése mellet azt is, hogy tenyésztik, gondozzák, vizsgáztatják és  megőrzik a fajta eredetét.

A patinás helyszín

A frissen alakult klub két és négylábú tagjai

Az első, alakuló gyűlésen közel húsz kutyavezető és a huszonöt kutya jelent meg. Nagy örömünkre szolgált, hogy az anyaország, Ausztria, mellet Szlovákiából is érkeztek vendégek. Az Osztrák Tacskókopó Klub elnöke, Erwin Weiss Úr is, meglátogatta a rendezvényt. A hazai kutyavezetők az ország különböző pontjairól érkeztek, köztük sokan hivatásos vadászként dolgoznak és a mindennapi munkájukban is használják ezt a kutyafajtát. A megalakulást követően egy tartalmas ebédet fogyasztottak el a résztvevők. Ebéd után baráti beszélgetések, ismerkedések zajlottak .

Az alpesi tacskókopó hazánkban kevésbé ismert fajta

A frissen megalakult fajtaklub továbbra is várja a fajta után érdeklődő és a fajtával rendelkező kutyavezetők jelentkezését az alábbi email címen: tacskokopo@gmail.com

Hegedűs Sándor

4 thoughts on “Megalakult a Magyar Tacskókopó Klub

 1. Tisztelt Tenyésztők!
  Jómagam 20 éve vadászember vagyok, aki a vadászaton túl természetjáró is. Nagy örömömre most a fiam is vadász lett és ezen a vonalon tervezi a jövőjét is. Hat éve kutyám elpusztulását követően nem akartam másik erdőjáró társat. Most szeretnék egy kutyát magunk körül, akit az erdőre is velünk jön. Egy ideje válogatok a fajták között és a tacskókopó fajta tetszik mind testi adottságokra, mind a fajtáról olvasott tulajdonságokra való tekintettel. Kérem aki olvassa és tud segíteni, hogy egymásra találjunk írjon nekem az info@biohilfe.hu címre. Köszönettel: Hűvösvölgyi József

 2. Sándor!
  A tacskókopósok nevében köszönöm ezt a segítő szándékú, rövid, de lényegre törő kis írást, melynek hiteléül szolgál, hogy Te magad is megjelentél a rendezvényen. Viszont egy fontos észrevételt szabadjon tennem: az osztrák klub elnökét Erwin Weiss-nek hívják. Amennyiben van rá lehetőség kérlek javítsuk ki ezt a hibát! Ami még külön örömömre szolgál, hogy „mindenes vadászkutya”-ként említed a tacskókopót, és nem pedig „csak” vérebként. Valóban ez a fajta több feladat ellására alkalmas, mely nagyban függ a vezetőjétől is.
  Üdvözlettel: Ozvári Zoltán
  MTKK tenyésztés-vezető

  • Szervusz Zoltán!

   Elnézést a hibáért, már ki is javítottam. Köszönöm, hogy jelezted.

   Üdvözlettel:
   Horváth Dániel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .