Szeptemberi körkép

Véget ért az idei szarvasbőgés. Szeptember közepétől október első hetéig szinte naponta érkezett hozzánk hívás, volt hogy naponta több is, jelezvén, hogy a fő bőgésidényben vagyunk. Összeállítottunk egy kis képgalériát az eredményeinkről. Szerencsére sokan örülhettek segítségnyújtásunkat követően

Szeptember második hetétől valahol mindig akadt sebzett gímbika, aminek előkerítésében segítségünket kérték. A „gépezet” működött, mindenki dolgozott, vagy adta tovább a munkát, ha maga nem győzte (nyolc hívást továbbítottunk egymásnak). Sokszor második vagy harmadik kutyaként kellett helytállnunk. Hogy hány hívás volt összesen? Ennek alaposabban utána kellene számolni, de a kontrollmunkákkal együtt 50-55 biztosan. Rengeteg lelkiismeretesen rászánt idővel, sok-sok kilométernyi csapázással és hajszával járt. Ám nem ez a lényeg, hanem a végeredmény, hiszen csak azt „jegyzik”, ami terítéken is fekszik. Három erős hét alatt 35 elveszni látszó gímbikát hoztunk terítékre. Ennek több mint fele hajszás volt. Szabon Gábor és Rony egészen kiváló teljesítményt nyújtottak. Nekik külön gratulálunk! Hogy ez mekkora trófea és hús értéket jelent? Sok millió Forintot – örülünk, hogy meg tudtuk menteni.

Fárasztó volt, de megérte

Sok vadász örülhetett a gyönyörű trófeának

Voltak közös munkák is

Egy alkalommal ifjú vadászjelöltek is szemtanúi lehettek az utánkeresésnek

A kisebbek is szerephez jutottak

További képek a Szarvasbőgés 2013 albumban láthatóak. Amint időnk engedi, egy-két érdekesebb bika keresésről még beszámolunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .