Utánkereső Nyílt Nap – Bárna – a részletek

Mondjuk néha, hogy a finomság a részletekben rejlik, és ez valóban így is van. A meghirdetett nyílt napunk programját alig lehet egy féloldalnyi hirdetésbe bele zsúfolni. Különösen nehéz úgy, hogy minden részletét megmutatva kedvet csináljon az embernek. Szerencsére a virtuális világban jóval tágasabb a tér, megpróbálunk most egy kis ízelítőt adni abból, ami várható aznap.


A helyszín

Reggel nyolc órától már várjuk a vendégeket, mindenkit regisztrálunk, a részvevők kapnak egy karszalagot. A négylábúak oltási könyvét is ellenőrizzük, hiszen a részvétel feltétele a chip és az érvényes oltás megléte. Kilenc órakor szeretnénk a napot megnyitni, hogy aztán mindjárt bele is vághassunk a dolgok közepébe. Biztosítani fogunk elegendő eszközt ahhoz, hogy akinek kedve van, fektethessen a saját kutyájának gyakorló csapát. Aki nem tudja, hogyan is kezdjen hozzá, annak adunk segítséget, bemutatjuk a csapafektetés módját és együtt készítünk testre szabott vércsapát. A kisebb-nagyobb csoportokra bontott társaságot a csapatunk tagjai fogják kísérni és tanácsokkal ellátni, ha szükséges.

Amennyiben – a terv szerint –  időben végzünk a délelőtti programmal, akkor az utánkereső felszerelésünk bemutatóját tekinthetik meg a jelenlévők, amíg az ebédet szervírozza számunkra a Bárna-Vad Kft személyzete. Ha pedig az idő elszalad, akkor először mindenki az éhségét csillapíthatja a finom, háromfogásos ebéddel. Mindhárom fogás esetében két választási lehetőség lesz:

– Tárkonyos vadragu leves vagy Grízgaluska leves
– Gödöllői töltött csirkecomb petrezselymes burgonyával vagy
– Sült vaddisznó comb vadas mártással, erdei gombás szalvétagombóccal
– Gundel palacsinta vagy Gyümölcsrizs

Egy kis ízelítő a konyhából

Ebéd után egy órát szánunk a gyakorló csapák kidolgozására, majd kezdetét veszi a minden bizonnyal nagy figyelemmel övezett megmérettetés. Különböző kutyafajták és vezetőik tehetnek bizonyságot felkészültségükről az általunk fektetett mesterséges csapákon. A csapák közel azonos hosszúak és „öregek” lesznek, de természetesen mint ahogyan a valóságban sincs, itt sem lesz két egyforma nyomvonal. Épp ezért mindenki saját maga húzhatja ki egy kalapból a neki jutó csapa számát, döntsön ez ügyben a szerencse. (A nevezés a korlátozott lehetőségek miatt napokon belül lezárul.)
Reményeink szerint tanulságos délutánt fogunk az erdőben tölteni a négylábúak nyomában járva.

Este hat órára tervezzük a vacsorát, ami az ebédhez hasonlóan kiválónak ígérkezik, hiszen a menü megegyezik az ebédnél felsorolttal. Talán épp ezért célszerű lesz ekkor a másik lehetőséget választani.

A vacsorát követően rövid értékeléssel, eredményhirdetéssel zárjuk a szabadtéri programunkat. Támogatóink hosszú sorának köszönhetően szerencsére nem kell majd fukarkodnunk a díjakat illetően sem.

Az előadások helyszíne

Úgy véljük, hogy egy ilyen mozgalmas nap vége felé jó lesz kicsit leülni és megpihenve folytatni a napot. Mivel az utánkeresés fokozottan baleset veszélyes tevékenység a kutyára és vezetőjére nézve egyaránt, felkérésünkre egy-egy szakértő, mentőtiszt és állatorvos tart nekünk egy gyorstalpaló előadás a témában. Fontos lehet adott helyzetben – ami reméljük, hogy mindenkit elkerül -, hogy mi is a legalapvetőbb tennivaló egy sérülés esetén.
Vendégünk lesz a nap folyamán Bornemisza Péter vadászíró, aki este a könyveiről, vadászkutyás tapasztalatiról, élményeiről mesél majd nekünk. Afféle író-olvasó találkozó keretében beszélgethetünk vele.
Végül Ujhelyi Tamás tart egy roppant érdekes előadást a vadászkutyák szaglásával kapcsolatosan, ami – bátran mondhatjuk – még a legrutinosabb vadászoknak is tartogat meglepetést és tanulságot.

Hogy aztán az este mikor ér véget, azt megjósolni már nem tudjuk. Minden bizonnyal kitart majd a társaság, mert ilyenkor az anekdotázásnak se vége, se hossza. Legfeljebb aki szállást is kért, lefekvés helyett egyenesen a reggeliző asztalnál foglal helyet.

Aki a fentiekhez kedvet kapott, az jelentkezzen még bátran, ám azt május 15 előtt tegye, hogy az előkészületekhez kellő idő állhasson rendelkezésünkre.

Helyszín: Bárna-Vad Kft vadászháza 3126 Bárna,Vadaskert dülő 19/5

Információ: info@utankeresok.hu

Jelentkezés:
Horváth Dániel – 06-30-30-99-777
Hegedűs Sándor – 06-30-361-47-18

Támogatóink:
– VADÁSZATI KULTURÁLIS EGYESÜLET
– OMVK HEVES MEGYEI TERÜLETI SZERVEZETE
– OMVK NÓGRÁD MEGYEI TERÜLETI SZERVEZETE
– VADASZKUTYASHOP.HU
– WEIGL VADÁSZBOLT
– GEMENC VADÁSZBOLT
– BORPALOTA KFT
– A VADÁSZKUTYA MAGAZIN
– SZLOBODA ISTVÁN SZÍJGYÁRTÓ-NYERGES

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .